8.10.2014

Kaukosuhde

Heippa Taivaan Iskä! En aina ihan ymmärrä tarkoitusperiäsi. Tai sitten huumorintajusi on laskenut monella asteella. Vai kertoisitko mikä järki on saada kaksi nuorta rakastumaan ja sitten pitää ne surkeiden kulkuyhteyksien takana toisistaan? Onko pakko? Mitä suunnittelit varallemme? Tiedät meidän pitävän matkustelusta, mutta mieluummin tekisimme sitä yhdessä kuin aina vain toistemme luo! Pilailetko vain kanssamme? 
Yritän muistaa että tutkimattomia ovat tiesi. En ole koskaan kutsunut esiin aamua tai käynyt meren lähteillä, en tutkinut maan ääriä tai laskenut sen perustuksia. (Job 38) En ymmärrä edes pientä murusta siitä mitä sinä Jumalani ymmärrät. Annan elämäni käsiisi. Tee siis niin miten näet parhaaksi, johdata meitä. Poista katkeruus ja murhe sydämistämme, rohkaise ja lujita meitä. Anna meidän nähdä onni ja ilo. Kiitos että olet antanut meille kyvyn rakastaa ja rinnalleni jonkun johon käyttää tätä kykyä. Aamen.

Oma iltarukoukseni on monen monta kertaa kuulostanut edelliseltä rukoukselta. Hajottaa, hajottaa olla näkemättä rakastaan seitsemään viikkoon. Hajottaa kun aikataulut menevät ristiin, eikä ole toiselle aikaa. Hajottaa kun sovitut jutut eivät onnistukkaan ja ikävä painaa päälle. Hajottaa käydä nukkumaan liian tyhjään sänkyyn ja herätä keskellä yötä huomatakseen ettei toinen olekkaan siinä. Kaikkea tuota ei jaksaisi ellei jälleennäkeminen olisi joka kerta yhtä mieletöntä. Kun huulet hapuilevat toisiaan ensikertaa yli kuukauden tauon jälkeen, kun saan tuntea taas lämpösi ja tuoksusi tai painaa taas kädet yhteiseen rukoukseen.


Nyt kun katson taakseppäin hyvin pian (reilu puoli vuotta on lyhyt aika) loppuvaa kaukosuhdetta nousevat mieleeni muutomat "vinkit" joiden avulla meidän suhteemme kesti läpi talven ja toisenkin. Rukousta, rakkautta ja luottamusta voittaneita ei taida löytyä?

a - aikaa, antakaa itsellenne ja toisillenne aikaa. Älkää unohtako omia harrastuksianne tai juttuja joista nautitte. Vaikka tämän takia toiselle jäisi vähemmän aikaa täytyy muistaa kuka itse on. Toiselle täytyy löytää aikaa myös kiireen keskeltä. Vaikka vain yksittäisen viestin verran keskellä päivää, mutta silloin toinen tietää olevansa muistettu ja huomattu. Tasapaino yhteisen ja oman ajan välille.
- anteeksi, opetelkaa pyytämään ja antamaan anteeksi. Ilman tätä vahvinkin suhde kaatuu. Kun asia on kerran puhuttu ja annettu anteeksi ei sitä myöskään saa enää seuraavan vaikean hetken nostaa esille. 

e - esittele, esittele kumppanisi kavereillesi ja perheellesi. Kaikki jaksavat juttujasi paremmin kun tietävät kenestä puhut. Kumppanisi ei ole myöskään silloin enää mystinen, epäilyttävä tai muuten arveluttava. Muidenkin on helpompi luottaa teihin.

h - huomenta & hyvää yötä, et nuku kanssani, etkä ole ensimmäinen, etkä viimeinen asia jonka näen päiväni aikana. On kuitenkin ihanaa tietää, että aamulla herätessäsi olen ensimmäinen asia jota mietit ja illalla viimeinen asia jonka muistat.
- hemmottelu, isoja juttuja ei tarvita, mutta pari kynttilää ja hieronta piristävät varmasti. Rakkaudentunnustus, kehu tai karkkipussi kaupasta toimivat. Meillä reitti sydämeen taitaa parhaiten mennä vatsan kautta.

k - kirjeet, kun postilaatikkoon tipahtaa käsin kirjoitettu kirje tuntuu kuin kumppani olisi lähempänä. Arkiset asiat, saati rakkaudentunnustukset, tuntuvat paljon merkityksemmisiltä kirjeiden kautta. Ihan sama vaikka niissä kerrottaisiin kaikki samat asiat kuin tekstiviesteillä, kirjeet säilyvät, whatsapin viestit eivät. Kuinka ihanaa onkaan myöhemmin muistella suhteen alkua kirjeiden avulla?
- keskustelkaa ja kuunnelkaa, kun fyysiselle kanssakäymiselle ei välimatkan takia ole mahdollisuutta niin puhukaa. Jos keskustellessa aika rientää kuin siivillä, eikä hiljaista hetkeä tule, niin voisi kuvitella ettei yhdessä olessakaan tule vaikeaa löytää yhteistä säveltä.

l - läheisyys, napatkaa toisenne tiukkaan halaukseen kesken askareiden. Hullutelkaa, nostakaa toisenne ilmaan tai nappaa jalasta kiinni kuin pikkulapsi. Olkaa hellästi sylikkäin ja hengittäkää toisienne tuoksua. Porukassa jaksakaa olla irti toisistanne, mutta kun olette kahdestaan, ette voi olla liian lähekkäin. Tapaamisen aikana täytyy kerätä tarpeeksi läheisyyttä seuraavien viikkojen - jopa kuukausien ajaksi, ennen seuraavaa tapaamista. 
- luottamus, ette voi vakoilla toisianne. Jos kaukosuhteeseen ryhdyt, on vain luotettava. Jos sitä ei ole, kulutatte itsenne ja toisenne loppuun nopeasti. Puhukaa asiat selviksi, käykää edelliset parisuhteet läpi, kertokaa jos mustasukkaisuus yllättää. Olkaa rehellisiä.

n - nopeat puhelut, päivän paras hetki on kun puhelin pirahtaa kummalliseen aikaan ja huomaa rakkaansa soittavan. "Langan" toisesta päästä kuuluu vain kolme sanaa; "Mä rakastan sua", ennen kuin puhelu katkeaa. Seuraavien tuntien aikana on vaikea olla hymyilemättä.

p - päiväkirja näkemisistä, ikävän hetkellä on ihanaa palata menneisiin. Kun kaikki, ensisuudelmasta tavallisiin koti-iltoihin, on kirjoitettu ylös voi palata mihin hetkeen tahansa ja tarkastella suhteen kehitystä. Nähdä ilot ja surut yksissä kansissa ja miettiä mistä kaikesta onkaan selvitty ja pohtia mistä kaikesta vielä tullaankaan selviämään.

r - rakastakaa ja sanokaa se, vaikka tietäisi toisen rakastavan, on se ihana kuulla aina uudelleen ja uudelleen. Tavallaan vain ihan varmuuden vuoksi ja muistuttamaan miksi tätä kaukosuhdetta jaksaakaan jatkaa. Osoittakaa raukkautenne sanoin ja teoin, ks. kohta n.
- rukous, rukoilkaa yhdessä, rukoilkaa erikseen, rukoilkaa toistenne ja suhteenne puolesta. Rukoilkaa johdatusta, rohkeutta ja viisautta. Rukoillessa voit vahvistua uskossa, vahvistaa liittoanne, nostaa puheeksi vaikeita aiheita ja tutustua puolisosi uskoon. Jos tätä tekstiä lukee joku sinkku niin rukoile tulevan kumppanisi puolesta. Toivota hänelle hyvää ja siunaa hänen elämäänsä jo nyt. 

s - seuraava tapaaminen, sopikaa seuraava tapaaminen nähdessänne. Kun on jotain mitä odottaa jaksaakin paremmin. Voi laskea päiviä, huomata että seuraavaan tapaamiseen on vähemmän aikaa kun edellisestä. Ei ole epävarmuutta ja omat menonsa voi suunnitella vapaammin kun se tärkein - eli tapaaminen on jo kalenterissa paikoillaan. 

t - tavallisia juttuja, tehkää tavallisia juttuja, antakaa toisen tutustua siihen tavalliseen arkeenne. Jos aina tekee jotain uutta, hienoa tai jännittävää, ei kumppaniin tutustu siinä hänen omassa ympäristössään. Pahimmillaan kaukosuhdeen loputtua ja sen ihkaoikean tavallisen arjen koittaessa voi valjeta karu totuus...
- treffit, toisaalta tehkää myös niitä molemmille uusia juttuja! Heittäytykää ja katsokaa toisienne reaktio. Sopikaa treffit, menkää keikalle tai vaikka syömään hienosti niin näette taas kumppaninne uudessa valossa. Vaikka olisitte seurusrelleet jo pidempään, niin saa silti treffeille mennä pariskuntanakin. Arjen ja juhlan välille pitää löytää vain se kultainen keskitie. 

y - yöpaita, kun et ole toisen luona, voi tuoksusi olla. Asia kuten likainen yöpaita voi olla maailman ihanin ja lohdullisin asia. Viimeisenä yhteisenä yönä, voi tyttöystävä nukkua pojan puhtaassa yöpaidassa, jota poika voi käyttää tapaamisen jälkeen ja tytölle voi antaa tapaamisen aikana käytetyn paidan. Jonkun mielestä ehkä ällöttävää, miulle lohduttavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti