7.11.2014

Uusi seurakunta, mistä ja miksi?Ei, en varmasti mene vapaiden suuntien toimintaan mukaan.
En halua etsiä uutta seurakuntaa.
Ei, haluan jäädä kotiin vaikka tiedän tänään olevan seurakunnan toimintaa.
Ehei, en jaksa herätä aamulla messuun.
Ei nyt pysty, liikaa kouluhommia että lähtisin kuuntelemaan gospelia.Keksin muutomassa kuukaudessa monen monta selitystä sille miksi en etsinyt uudelta paikkakunnalta uutta seurakuntayhteyttä iselleni. Kuulostaako tutulle? Kävin kuitenkin ruskagospelissa kanavassa, jossa opiskelijoita kehotettiin etsimään seurakuntapaikka uudelta paikkakunnalta tai nousemaan entisessä seurakunnassa vastuullisen rooliin. Toiseksi kumppanini ei lopettanut potkimistani seurakuntien suuntaan ennen kun kävelin ovesta sisälle itse. Silloin olotilani ja ilmeeni oli sama kuin yllä olevassa vanhassa piirustuksessani.

MISTÄ? Olen ollut pelkästään luterilaisissa jutuissa mukana, joten aluksi olin varma etten koskaan astuisi mukaan vapaiden suuntien toimintaan. Ev.lut seurakunta ei kuitenkaan tuntunut tarjoavan ikäisilleni mitään, eivätkä opiskelijajärjestöt näyttäneet toimivan täällä. Etsintöjen jälkeen löysin yhteiskristillisen kahvilan, joka tuntui ainoalle mahdolliselle vaihtoehdolle. Olin kovin varauksellinen, marssin kuitenkin sisälle kyseiseen paikkaan. Märkä rätti räpsähti naamalleni kun muut alkoivat rukoilemaan; kielillä, ääneen, ylistäen,… Ennen olin rukoillut lähinnä yksin peiton alla, heh! Olo oli hölmistynyt, ehkä pelästynytkin. Siellä kuitenkin toivotettiin minut sydämellisesti tervetulleeksi ja kun kerroin että voisin osallistua toimintaan myös aktiivisesti vastuullisen roolissa, alkoivat muut pitää minua rukousvastauksena. Astuin tuonne kahvilaan uudelleen ja uudelleen. Olostani tuli koko ajan kotoisampi. Taisin siis jämähtää vapaan suunnan juttuun? Johdatusta mukana? Kotiutumisen ja tutustumisen jälkeen kerron lisää sopeutumisesta ja eroista entisiin ev.lut. seurakuntien iltoihin. Sanonkin teille neuvon; kokeile ennenkun tyrmäät!

ENTÄS MIKSI?! Kiittäkää iloiten Isää, joka on tehnyt teidät kelvollisiksi saamaan pyhille kuuluvan perintöosan valon valtakunnasta. Hän on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, hänen, joka on meidän lunastuksemme, syntiemme anteeksianto. Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt. Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten. Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta, ja hän pitää kaiken koossa. Hän on myös ruumiin pää, ja ruumis on seurakunta. Hän on alku. Hän nousi esikoisena kuolleista, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen. Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä, sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. Tekin olitte ennen Jumalasta vieraantuneita ja häntä kohtaan vihamielisiä, kun elitte pahojen tekojenne vallassa. Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina Jumalan eteen. Teidän on vain pysyttävä lujina uskon perustalla, horjahtamatta pois siitä toivosta, jonka teidän kuulemanne evankeliumi antaa. Tämä evankeliumi on julistettu kaikille luoduille taivaan alla, ja minusta, Paavalista, on tullut sen palvelija. 
Kol. 1:12-23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti