21.12.2014

Kutsu lähetystyöhönMinulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.
Matt. 28:19-20.


Kuulin lähetyskutsun vuosia sitten eräänä kesäpäivänä. Nautin lämpimästä päivästä ja pohdin mitälie. Yht' äkkiä mieleeni kirkastui kysymys "Lähdetkö lähetystyöhön?" ja vastasin siihen kummemmin miettimättä "Tottakai". Olin tuolloin käynyt vasta oman riparini ja olin täysi ummikko uskossa. Mieleeni vain kirkastui tuo kysymys ja vastasin kysymykseen tavalla joka tuntui luontevalle. Helppoa. 

Olin jo myöntynyt pyyntöön kun rupesin miettimään että enhän minä minnekkään maailmalle halua lähteä. Rakastan Suomea, vuodenaikoja ja kaikkea muutakin täällä. En voisi kuvitella viettäväni vuosia ulkomailla, varsinkaan lasten kanssa. En voi uskoa että jättäisin perheeni, ystäväni ja kaikkeni tänne ja lähtisin täysin toisenlaisiin oloihin. Jumala ei avannut minulle ovia lupaukseni jälkeen, unohdin asian ja aikaa kului puoli vuosikymmentä.

Viime kesänä tieni vei riparille, jossa vierailivat lähetystyöntekijät Namibiasta. He kysyivät kaikkien kuullen oliko kukaan kuullut lähetyskutsua; nostin käteni ylös ja kerroin avoimesti vastanneeni kutsuun myöntävästi. Oppitunti jatkui ja lähetystyöntekijät kertoivat työstään ulkomailla, lähetystyön merkityksestä ja erilaisista muodoista. Hämmennyin kuullessani että lähetystyötä voi tehdä Suomessakin kenttätyön tasolla. Näin vihdoin viimein sen suunnan jonne Jumala on minua halunnut kuljettaa. Viime viikkoina olen miettinyt haavettani kirkon nuorisotyöntekijän ammatista. Kevään yhteishakuun näyttää aukenevan kaikunpuolin täydelliseltä tuntuva linja kyseiseen ammattiin. Ehkä tarkoitukseni on kulkea sinne? Ovia aukeaa vähitellen ja lähetystyön liekki kasvaa.

Jos mieleesi nousee kutsu lähetystyöhön niin vastaa siihen rohkeasti. Jää odottamaan ja tartu tilaisuuteen. Tutkimattomat ovat Herran tiet! Kun suurempi voima on mukana niin ei lopputuloksesta voi tulla huono ja lähetystyötäkin voi tehdä niin monella tavalla, että jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Tämän blogin kautta voit seurata miun tarinaa kohti lähetystyötä. En tietä minne suuntaan olen menossa ja millä aikataululla, mutta mieli on luottavainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti